Geschiedenis

Van slimme sleutelaar tot garagist, van bergingsspecialist tot internationaal kraanverhuur- en transportbedrijf

In 2016 is het 50 jaar geleden dat Maarten Verschoor senior de stoute werkschoenen aantrok en – samen met broer Willem en vader – voor zichzelf begon met een klein benzinestation. Nadat hij een keer getuige was geweest bij een aanrijding, waarbij mensen lange tijd bekneld hadden gezeten, ontstond bij hem het idee om zich bij de regionale politie aan te bieden als bergingswerker. Maar dan wel een met letterlijk 24/7 beschikbaarheid, waardoor hulp altijd snel ter plaatse zou zijn.

Eerste bergingstruck in 14 nachten

Naast zijn werk aan de pomp en in de werkplaats bouwde Maarten senior in veertien nachten zijn eerste bergingstruck op basis van een oude Ford. Het betekende de start van een nieuw specialisme, dat spoedig zou worden uitgebreid tot meerdere trucks. Want Maarten senior had al snel door dat je bij een aanrijding meestal meerdere takelwagens nodig had. Naast een gezonde dadendrang, bleek hij ook over een technische knobbel twee rechterhanden te beschikken. Zo bedacht en bouwde Maarten senior een hydraulische schaar en spreider om mensen veilig uit een wrak te bevrijden. Tegenwoordig behoort dergelijke reddingsapparatuur tot de basisuitrusting van de brandweer.

Groei hijswerkzaamheden

Van het een kwam het ander. Door zijn inzet en kundigheid bij het bergen, werd Maarten senior ook gevraagd voor andere hijswerkzaamheden. Zo is Verschoor B.V. al 35 jaar een vaste waarde bij de opbouw van de HISWA. Met het groeien van de klantenkring, groeide ook het wagen- en kranenpark en – niet in de laatste plaats – ook de hoogte van die kranen. Door de jaren ontwikkelde M. Verschoor B.V. zich zo gestaag tot internationaal kraanverhuur- en transportbedrijf.

Nieuwe generatie

Tegenwoordig staat met Maarten Verschoor junior de volgende generatie aan het roer en ook zijn zus Jeannette bekleedt diverse functies binnen het bedrijf. Zij worden bijgestaan door een hecht team van directieleden en medewerkers, van wie er vele al tientallen jaren bij Verschoor B.V. betrokken zijn.

Inkoop en Verkoop: UCM Holland

Naast de gevarieerde werkzaamheden in kraanverhuur, met de plaatsing van windturbines tot wel 140 meter hoogte tegenwoordig als groeiende activiteit, breidde Maarten junior het bedrijf uit met de in- en verkoop van gebruikte kranen, onder de naam UCM (Used Cranes & Materials) Holland B.V. UCM is actief in circa 125 landen wereldwijd.